Kleurrijke Sokken Breien met Scheepjes Downtown & Metropolis: Sunset in Mumbai

Een paar maanden geleden lanceerde Scheepjes hun nieuwe garen Downtown. Door de samenstelling van het garen, 75% extra fijne merinowol en 25% nylon, is Scheepjes Downtown uiterst geschikt voor het breien van een paar prachtige sokken. Je kunt er natuurlijk nog veel meer mee maken dan enkel sokken, en is ook super om te combineren voor bijvoorbeeld sjaals, truien of mutsen. Ik probeerde de wol uit voor een paar sokken!

Downtown Metropolis

Deze sokkenwol is perfect te combineren met Scheepjes Metropolis, een garen met een gelijke samenstelling (75% extra fijne merinowol en 25% nylon). De kleuren van de twee lijnen sluiten naadloos op elkaar aan waardoor je kunt kiezen tussen een mooie contrasterende teen, hiel en boord, of juist een subtieler kleurtje die perfect aansluit op één van de kleuren uit Downtown. Metropolis is licht heathered, wat betekent dat er een kleine spikkel verwerkt zit in de sokkenwol. Dit geeft een mooi speels effect, wat het garen net even iets bijzonderder maakt dan een simpele effen sokkenwol. 

Handgebreide sokken met een stads gevoel

Scheepjes Downtown komt in 18 prachtige, zelfstrepende kleuren, allemaal in het thema van de stad. Deze lijn ligt in het verlengde van Metropolis, welke beschikbaar is in maar liefst 80 kleuren. De naam zegt het al: elke Metropolis kleur is vernoemd naar een wereldstad. Waarbij Metropolis zich focust op een effen (heathered) kleur die representatief is voor een specifieke stad, is elke kleur van Downtown een weerspiegeling van een setting of een bepaalde sfeer uit elk deel van de stad. Van de Leafy Suburb tot aan de Baker's Corner en Sunset of Morning Mist, de kleuren geven een speciaal stads gevoel welke wordt overgedragen in de sokken. 

Sunset in Mumbai

Ik heb een paar sokken gebreid waarbij ik heb gekozen voor een contrasterende teen, hiel en boord. De kleuren die ik heb gebruikt zijn Scheepjes Downtown 401 Sunset en Scheepjes Metropolis 068 Mumbai. Het eerste wat me opviel aan de wol is hoe zacht die is. Ik heb nog niet eerder met commerciële sokkenwol gewerkt die zó zacht is als deze, de enige sokkenwol die ik vergelijkbaar vind qua zachtheid is handgeverfde merinowol. Maar daar hangt meestal een veel hoger prijskaartje aan vast dan aan de Scheepjes Downtown, daarnaast zie je bij handgeverfde merinowol ook vaak dat deze minder slijtvast is omdat het 100% merinowol is, zonder nylon.

Ik begin mijn sokken meestal vanaf de teen omdat ik dat fijner vind breien. Door de zacht- en soepelheid van de wol ben ik zo klaar met de teen in Metropolis Mumbai en kan ik beginnen met Downtown Sunset. De kleuren zijn prachtig en levendig, en ik merk dat ik steeds door wil breien om bij de volgende kleur te komen. 11 kleurstrepen later en ik ben alweer aangekomen bij de hiel! De steken vliegen van de naalden en voor ik het weet is de sok alweer klaar. Daarna even passen en wassen, opspannen op de sockblocker en starten met sok nummer twee! Ik kan niet wachten om meteen nog een nieuw kleurtje uitproberen om te zien hoe die eruit komt te zien...

Perfecte zelfstrepende sokkenwol

Kortom, deze wol is echt een aanrader om heerlijke zachte, warme en mooie sokken van te breien. De wol is iets prijziger dan 'normale' sokkenwol, maar de extra fijne merinowol die je ervoor terugkrijgt is het meer dan waard. Én de sokken zijn extra slijtvast door de 25% nylon, waardoor je er niet snel gaten in zal lopen. 

Kies jouw kleurtjes Scheepjes Downtown en kies de stad van Metropolis waar je ze mee wilt matchen. 

Gebruikte materialen

Breimethode

Bekijk meer sokkenwol, benodigdheden, boeken en accessoires hier.

Sokken breien